Activitats en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

15 de novembre de 2021

La Setmana Europea de Prevenció de Residus organitza durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles entre la ciutadania. Aquest any se celebrarà del 20 al 28 de novembre i el Consorci organitza diferents activitats per sumar-se a la iniciativa.

Per una banda, fomenta el programa de reutilització social a les deixalleries del Consorci (que és vigent durant tot l’any) per reaprofitar el màxim possible d’objectes en bon estat per cedir-los a entitats del tercer sector i serveis socials. Recordem que es tracta d’un programa que es fa en col·laboració amb els serveis socials dels Ajuntaments consorciats i entitats com Càritas i Creu Roja. Els objectes de primera necessitat que arriben a la deixalleria en bon estat, com mobiliari, electrodomèstics o productes per a nadons, s’informen a les entitats per tal que els puguin recollir si tenen alguna família candidata a rebre’ls. D’aquesta manera donem una nova vida als residus i promovem un programa social i solidari.

Per altra banda, durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, uns 150 alumnes de Sant Vicenç de Castellet (FEDAC i Institut Castellet)  visitaran la deixalleria. Com activitat prèvia a la visita, una setmana abans es passa un qüestionari a tot l'alumnat que ve a fer la visita i se’ls fa arribar el cartell per incentivar-los a portar residus. Un cop a la deixalleria es realitza una posada en comú del qüestionari que van respondre, es fa una explicació ràpida sobre els residus que porten com a grup i es dona informació sobre la deixalleria, les diferents zones que hi ha i com es classifiquen els residus. Després es fa el recorregut per la deixalleria dipositant els residus que han portat i s’explica on van a parar un cop surten de la deixalleria. En acabar l'activitat, es realitza un joc per motivar l'alumnat i fixar a la memòria continguts a través d'una experiència dinàmica i divertida. 

Logo de la Setmana Europea de Prevenció de Residus
Logo de la Setmana Europea de Prevenció de Residus