El Parc Ambiental de Bufalvent rep el seu visitant número 20.000

A les fotografies podeu veure els alumnes de sisè de primària de l’escola Oms i de Prat de Manresa que aquest matí han visitat el Parc Ambiental de Bufalvent i no s’esperaven la rebuda que han tingut: amb ells, el Parc ha arribat al visitant número 20.000. Concretament, ha estat Joan Díaz Gallardo.

Des que es va constituir el Consorci del Bages per a la gestió de residus, l’any 2002, va començar a rebre visites de la ciutadania, sobretot grups d’escolars, per sensibilitzar-los sobre la importància del reciclatge, la reducció, la reutilització i la  bona gestió dels residus. Les visites sovint van acompanyades d’altres activitats i tallers pedagògics i d’una demostració del vol del falcó, que s’utilitza per foragitar les gavines que sobrevolen el dipòsit controlat de residus.

En aquests 13 anys, 20.000 persones han participat en aquestes activitats. Tot i que la majoria de visitants provenen de centres educatius de primària i secundària del Bages i el Moianès, en aquesta xifra també s'hi compten visites de centres educatius d’altres comarques i grups d'adults provinents d’associacions de veïns, coordinadores de jubilats, grups universitaris i altres entitats.

Una dada molt significativa és que el 70% dels centres educatius de primària i secundària de la comarca de Bages i Moianès han realitzat alguna visita al Parc Ambiental al llarg d’aquests anys.

A més de la visita al Parc Ambiental, el Consorci juntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages realitza altres activitats com visites a les deixalleries, tallers, xerrades, ambientalització de centres, etc. Abans de la constitució del Consorci, el Camp d’Aprenentatge ja realitzava visites a l’abocador.

 

El Parc ambiental de Bufalvent

El Parc Ambiental de Bufalvent és propietat del Consorci del Bages per la gestió de residus, que és l'entitat pública que gestiona els residus municipals al territori: en fa la recollida i el tractament i treballa per canviar els hàbits de la ciutadania.

Al Parc Ambiental de Bufalvent és on es fa el tractament de residus (planta de compostatge, dipòsit controlat de residus, plantes de transferència de vidre i envasos, etc.) i, a més, és un espai paisatgístic privilegiat. Està situat al terme municipal de Manresa i el tractament de residus hi conviu amb un entorn ple d’oliveres, barraques de vinya, boscos i animals que hi pasturen. El respecte pel territori i el medi ambient es fa palès en aquest espai, amb unes vistes espectaculars sobre la comarca i sobre Montserrat.

Joan Díaz Gallardo a la seva arribada al Parc Ambiental
Joan Díaz Gallardo a la seva arribada al Parc Ambiental
El grup de l'escola Oms i de Prat de Manresa
El grup de l'escola Oms i de Prat de Manresa