Els punts de recollida a la Transèquia reben gairebé 1.500 quilos de residus, dels quals un 95% es pot reciclar

9 de març de 2017

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha participat per tercer any consecutiu a la Transèquia, instal·lant i gestionant 15 àrees de recollida al llarg del recorregut per facilitar la separació dels diferents residus per tal de poder-los reciclar. En total, enguany s’han recollit 1.447 quilos de residus, dels quals un 95% s’han recollit de forma selectiva i es podran recuperar i valoritzar.

Cada una de les àrees estava senyalitzada indicant el tipus de residus que es podia dipositar a cada contenidor. A més, s’han augmentat els punts de recollida d’orgànica ja que en aquesta edició l’organització ha apostat per repartir vaixella compostable en els avituallaments, que es pot reciclar juntament amb les restes de menjar, convertint-la en compost. Això ha fet que hagi augmentat molt la xifra d’orgànica recollida, que ha estat de 735 quilos. També s’han recuperat 339 quilos de paper, 263 d’envasos i 30 litres d’oli. La resta de residus, 80 quilos, correspon al rebuig amb destinació final al dipòsit controlat de residus de Bufalvent.

A més del reciclatge dels residus, la instal·lació de les àrees de recollida evita que quedi brossa escampada al Parc de l’Agulla al final de la Transèquia, amb la qual cosa es facilita molt la feina de l’organització de l’esdeveniment, a mans de Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia.

Una de les àrees de recollida selectiva a la Transèquia
Una de les àrees de recollida selectiva a la Transèquia