Ja et pots inscriure a la jornada sobre residus del 7 d'octubre

15 de setembre de 2021

El dijous 7 d’octubre, persones amb perfil tècnic i polític d’Ajuntaments que tinguin responsabilitats en l’àmbit dels residus, i professionals d’aquest sector, tenen una cita amb la jornada tècnica que el Consorci del Bages per a la gestió de residus organitza en el marc de la fira Ecoviure. Es tracta d’una sessió que es farà al matí, en línia, i a través d’un innovador entorn col·laboratiu perquè totes les persones assistents puguin participar activament en la jornada, exposar els seus dubtes i inquietuds i fer xarxa.

La jornada, que porta per títol “Canvis de model en recollida selectiva: reptes, resultats i persones”, tindrà lloc de 9 del matí a 2/4 d’1 del migdia. Després de la benvinguda, començarà el bloc de ponències, en què 4 experts explicaran la seva experiència en el canvi de model de recollida per aconseguir augmentar els índexs de reciclatge, des de diferents punts de vista: implantació del porta a porta, implantació de contenidors tancats, la problemàtica de l'estacionalitat i què passa anys després de la implantació, quan els índexs de selectiva comencen a baixar.

El segon bloc serà una taula rodona en què participaran protagonistes de la recollida a peu de carrer que explicaran anècdotes i experiències sobre quins són els dubtes i els comportaments de la ciutadania davant un canvi de model. Hi participaran Marc Pascual, informador ambiental; Álvaro Peña, treballador de la recollida porta a porta; i Jordi Roelas, responsable de deixalleria.

A la part final de la jornada, els assistents faran treball i debats per grups a través d’un sistema virtual que els permetrà participar en aquelles aules on s’estiguin tractant els temes que siguin més del seu interès.

La jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç: http://www.firamanresa.cat/ecoviure/article/13435-forum-residus

 

 

cartell de la jornada
cartell de la jornada