L'Ajuntament de Manresa impulsa la recollida d'orgànica

9 de gener de 2018

Ens agrada compartir i explicar-vos iniciatives dels municipis consorciats a favor del medi ambient i la millora del reciclatge. En aquest cas, es tracta de l’Ajuntament de Manresa, que va posar en marxa una nova campanya de sensibilització per aconseguir que la ciutat superi l’impàs que viu el conjunt de Catalunya pel que fa al reciclatge de matèria orgànica.

Amb el lema “T’ho podem de dir mil maneres”, la campanya impulsada des de la regidoria de Qualitat Urbana consisteix en diversos anuncis originals protagonitzats per persones de la ciutat que, de formes completament diferents, llancen un únic missatge clar i diàfan: “separa l’orgànica”. Les imatges es poden veure en cartells, premsa, banners, busos urbans o flyers a les botigues col·laboradores.  La campanya té una part més lúdica amb jocs d’encistellar en alguns espais de la ciutat i es va complementar també amb la presència d’educadors ambientals en àrees d’aportació.

La fracció orgànica suposa gairebé el 40% dels residus que generem a casa i, en canvi, és la que té uns índexs de reciclatge més baixos. Tota l'orgànica que separem bé a casa, es transforma en compost a la planta de compostatge de Bufalvent.

Una imatge de la presentació de la campanya
Una imatge de la presentació de la campanya