Més de 5.500 alumnes inscrits a les activitats d’educació ambiental

22 de novembre de 2022

Quan només fa dos mesos que s’ha iniciat el curs, les activitats educatives sobre residus i medi ambient que s’ofereixen des del Consorci del Bages per a la gestió de residus i el Camp d’Aprenentatge del Bages ja tenen més de 5.500 alumnes inscrits, una xifra que anirà augmentant al llarg del curs.

El programa “Aula ambiental” té previstes 74 actuacions, amb un total de 2.069 alumnes. L’activitat amb més participació seran les visites al Parc ambiental de Bufalvent, amb un total de 1.197 alumnes. Altres activitats que es desenvolupen al llarg del curs són les visites al Parc del Secà, tallers de reciclar l’oli fent sabó o de les propietats del materials, i xerrades sobre el compostatge a l’escola i sostenibilitat i consumisme.

El programa “La mòbil va a l’escola”, del Consorci del Bages, ja té confirmades 158 activitats en 28 centres educatius del Bages i part del Moianès, amb més de 3.200 alumnes. “La mòbil va a l’escola” apropa la deixalleria mòbil als centres de primària, per recollir residus o per fer jocs i altres activitats pedagògiques adaptades a l’edat dels cursos participants.

D’altra banda, els Projectes Compartits que es fan a primària aquest any es dedicaran a la geologia, però en el cas de centres de secundària es continuaran desenvolupant diversos projectes sobre medi ambient. En 4 centres de secundària es faran els Projectes Compartits d’Ecociutat, en què s’estudia la ciutat o el centre educatiu com a ecosistema i l’alumnat explorarà temes relacionats amb l’energia, la mobilitat, el consum, els residus, l’aigua i la biodiversitat per desenvolupar plans de millora. A més, un altre centre realitzarà el projecte Congrés PROU-NIMBY sobre l’energia.

Activitat d'educació ambiental
Activitat d'educació ambiental