Monistrol de Calders augmenta la recollida selectiva del 24% al 33% amb la implantació de les àrees completes

2 de novembre de 2017

Durant els mesos de febrer, març i abril, l’Ajuntament de Monistrol de Calders i el Consorci del Bages per a la gestió de residus van treballar conjuntament per elaborar una proposta d’ubicacions d’àrees de recollida selectiva completes al municipi. Els objectius eren incrementar l’índex de recollida selectiva facilitant l’aportació dels residus als veïns i reduint el nombre de punts de recollida de la fracció resta; i unificar el model d’àrea de recollida de residus, mitjançant àrees de les cinc fraccions: paper, vidre, envasos, FORM (orgànica) i resta.

Després de quatre mesos de funcionament, el municipi ha passat de reciclar el 24% dels residus que genera a reciclar-ne el 33%. Per fraccions, s’ha aconseguit el següent: s’ha reduït un 23% el rebuig; i s’ha incrementat un 40% la recollida de matèria orgànica, un 36% la d’envasos, i un 37% la de paper i cartró.

En definitiva, els resultats obtinguts són satisfactoris, ja que amb una inversió molt petita s’ha incrementat significativament l’índex de recollida selectiva al municipi. Aquest projecte també s’ha implantat en altres municipis que formen part del Consorci com Moià, Fonollosa, Sant Salvador de Guardiola, Callús i Castellbell i el Vilar.

Àrea completa a Monistrol de Calders
Àrea completa a Monistrol de Calders