Nous recursos pedagògics d’educació ambiental per als infants d’entre 3 i 5 anys

16 de novembre de 2021

Les activitats de La mòbil va a l'escola, que cada any arriben a un munt de centres del Bages i el Moianès,  ha incorporat aquest curs noves propostes per als més petits. Davant la demanda i l’interès del professorat i la mancança generalitzada de recursos d’educació ambiental per a aquestes edats, s’han sumat dues noves activitats pensades per a educació infantil. D’aquesta manera, cada curs –P3, P4 i P5- treballarà un taller o joc diferent segons l'edat dels infants.

Una de les noves proposta és “L’excursionista”: amb l’ajuda d’un excursionista i el treball per racons de lliure circulació es promouen activitats manipulables per descobrir la importància del reciclatge i per donar a conèixer la deixalleria mòbil des d’una manera globalitzada i significativa.

L’altra és “Quin desastre!”: a través d’una petita història i diferents materials, el planeta Terra queda tot ple de residus. Es proposa a l’alumnat si vol ajudar el Senyor Manel a classificar tots els seus residus al lloc corresponent per tenir un planeta net. S’explica la problemàtica de la generació de residus i la importància de la separació de les diferents fraccions de residus domèstics.

Es preveu que les activitats de La mòbil va a l’escola arribin aquest curs a un miler d’alumnes d’educació infantil de diferents centres educatius del Bages i el Moianès. Es tracta de propostes pedagògiques desenvolupades pel Camp d'Aprenentatge del Bages, pensades perquè els alumnes puguin tocar, manipular i participar, i que s’encarreguen de fer arribar a les escoles l’equip de les deixalleries mòbils del Consorci.

Imatges de les noves activitats
Imatges de les noves activitats