Recordeu que celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Des de dissabte passat s’està celebrant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Al Bages, diferents municipis han organitzat activitats per promoure la reducció de residus i una gestió més responsable dels que es produeixen. Us recordem que des del Consorci tenim dos grans projectes en marxa en aquest àmbit:

Recollida d'smartphones a les deixalleries mòbils per destinar-los al projecte solidari Alarm Phone, per donar suport a les persones refugiades. Cada una d'elles rep un mòbil abans d’iniciar el trajecte per fugir del seu país, amb l’objectiu que es pugui comunicar si hi ha problemes durant la ruta. Tothom qui disposi d’smartphones que ja no utilitzi i els vulgui donar al projecte, els pot portar, entre els dies 19 de novembre i 19 de desembre, a les deixalleries mòbils del Consorci. En el cas de Manresa, a més, la recollida també es farà a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera (al carrer Saleses, 10). Es demana als usuaris que esborrin totes les seves dades i arxius personals dels telèfons abans de portar-los als punts de recollida.

Projecte de Reutilització Social a les deixalleries. Des de fa un any, els objectes es bon estat que arriben a les deixalleries del Consorci es cedeixen a entitats socials per tal que puguin ajudar les famílies més necessitades. D’aquesta manera, aconseguim reduir els residus de les deixalleries i, a més, estem ajudant les persones amb menys recursos. 

Logotip de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Logotip de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus