Un miler de persones gaudeixen del concert de Gossos que tanca una concorreguda festa d’inauguració del Parc del Secà

Les previsions de pluja no s’han acomplert i unes 1.800 persones han pogut gaudir, durant tot el dia, de diferents activitats per donar la benvinguda al Parc del Secà, un  espai que el Consorci del Bages per a la gestió de residus ha adequat i senyalitzat per deixar-lo obert a la ciutadania.

Al matí, gairebé 300 persones han participat en les caminades populars, una de 5 quilòmetres de recorregut i l’altra de 13, que han transcorregut per part dels itineraris oberts al Parc del Secà, per les instal·lacions de gestió de residus del Consorci del Bages –habitualment tancades al públic- i per altres punts d’interès dels entorns, com el pont que dóna nom al Pont de Vilomara o el pont de les Arnaules.

Les activitats han continuat a partir de les 6 de la tarda amb tallers i activitats per a tots els públics. Els assistents han pogut fer tastos d’oli, participar en animacions per a la mainada, gaudir de la demostració del vol del falcó, sorprendre’s amb un espectacle de piruetes i circ, i passar l’estona en una animada zona de restauració asseguts en bales de palla.

El plat fort de la festa ha arribat a partir de les 10 del vespre, amb un concert del grup Gossos, que tornava als escenaris de gran format després d’un any i mig, i que ha reunit un miler de persones al Parc del Secà. El grup ha volgut agrair la tasca del Consorci del Bages en arranjar el Parc del Secà i “fer aquest regal a la ciutadania”.

Nosaltres donem les gràcies a tots els qui ens heu acompanyat en aquesta gran festa i a tots els voluntaris i col·laboradors que l'han feta possible i que ens han ajudat a documentar i senyalitzar els itineraris del Parc del Secà.

 

El Parc del Secà

El Parc del Secà està situat entre el polígon de Bufalvent de Manresa i el Parc ambiental –on hi ha les instal·lacions del Consorci del Bages per a la gestió de residus-. És una zona representativa del conreu de secà al Bages i s’hi poden veure oliveres, ametllers i un important patrimoni de barraques de vinya i construccions de pedra seca, a més de gaudir d’impressionants vistes cap al Bages Sud i Montserrat gràcies a la seva privilegiada situació geogràfica.

S’hi han senyalitzat 3 itineraris: el camí de les oliveres, el camí dels ametllers i el camí de la timoneda. Cada un té aproximadament 1 quilòmetre de recorregut lineal i estan interconnectats per tal que, a l’hora de retornar cap al punt d’inici, es pugui fer un itinerari diferent. El punt d’accés està situat carrer Pau Miralda, del polígon de Bufalvent.

Tot aquest espai queda obert a la ciutadania perquè en pugui gaudir desconnectant del soroll i l’estrès diari i tenint contacte amb la natura i l’agricultura tradicional.

El Parc del Secà converteix el Consorci del Bages en la primera entitat de gestió de residus a Catalunya que aprofita les seves instal·lacions i l’entorn per crear una oferta turística i paisatgística oberta a la ciutadania.

Una imatge de l'actuació del grup Gossos
Una imatge de l'actuació del grup Gossos